Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Samtal Pågår – med Folkteatern Gävleborg

2021-03-22 @ 18:30 - 19:30 UTC+1

Välkommen på ett ”Samtal Pågår”, tillsammans med Folkteatern Gävleborg, måndag den 22 mars 18.30!
Folkteatern inleder med en läsning från skådespelarna Martin Pareto och Cecilia Wernesten, som sedan tillsammans med frågan ”Vilken roll skulle konsten kunna spela i omställningen?” blir utgångspunkten för kvällens samtal.
Under rubriken ”Samtal Pågår” ordnar Omställning Gävle ett digitalt möte varannan måndag. Vi samlas kring just samtalet, och inspelet/temat inför varje träff varierar. Just denna gång pågår samtalet tillsammans med Folkteatern Gävleborg. Efter Folkteaterns inledning delas vi upp i grupper (Breakout-rooms) för att samtala om det vi hört och sett med utgångspunkt i frågan om konstens roll i omställningen, och i den framtida världen.
Omställningen till ett hållbarare samhälle innehåller många konflikter och svåra frågor. Vi är stolta över vår fossilfria vattenkraft, men har man besökt Sourva-dammen vid Stora Sjöfallet så är det lätt att inse vilka konflikter det finns mellan naturens rättigheter, människans behov, individens rätt och samhällets suveräna maktutövande. Vindkraften är, på samma sätt, fossilfri när den väl står där och snurrar men vägen dit innehåller många konflikter. Ingen sitter inne med sanningen, ingen har alltid rätten på sin sida. Så vi måste mötas, vi måste komma överens och då behöver vi kunna samtala.
Folkteaterns inledande läsning av texter kan förhoppningsvis vara ett exempel på hur konsten kraft kan lyfta just det samtalet, men ställer också frågan om konsten som laddplats för energi och kreativitet, och tar sig an de existentiella frågorna som rörs upp när vi nu lägger om kursen – något som behövs för att omställningen ska bli verklighet!
Välkommen till Samtal Pågår 22 mars kl 18.30! Kom med, lyssna och reagera! Hjälp oss att upptäcka samtalets kraft och möjlighet i förändringens tid!

Anmäl till info@omstallninggavle.se för att få tillgång till Zoomlänken eller läs mer om Samtal pågår samt hämta länken på www.omstallninggavle.se/samtalpagar

Details

Date:
2021-03-22
Time:
18:30 - 19:30 UTC+1
Website:
https://www.facebook.com/events/855889914972750

Venue

ZOOM

Organizers

Omställning Gävle
Folkteatern Gävleborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *