Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Samtal pågår – Vi lägger oss i

2021-02-22 @ 18:30 - 19:30 UTC+1

Omställning Gävle – vad gör vi nu då?

Pandemin håller oss fortfarande i ett grepp och styr hur vi kan mötas. Samtidigt så känner vi alla hur bråttom det är att ställa om till ett hållbarare samhälle, lokalt, nationellt och globalt. Det är lätt att tappa hoppet, att känna att det är oss övermäktigt, speciellt nu när vi inte kan träffas, stötta och peppa varandra och tänka tillsammans.

Därför är det viktigt att hålla samtalet igång, och att samtalet når fler. Klimatforskaren Johan Rockström betonar just detta, det är bråttom, det är allvarligt, det är lätt att förlora hoppet och just därför måste vi fortsätta att prata! Och det finns 17 globala mål för hållbar utveckling som FN:s medlemsländer lade fast 2015, så det finns att samtala om.

Nu vill vi inom Omställning Gävle fortsätta med konceptet ”Samtal Pågår”. Vi vill utveckla det lite, dels genom att deltagarna, inför varje samtal, får tips på intressanta inlägg att diskutera, dels att vi också försöker hitta sätt att föra diskussionen vidare ut i samhället. Vi går från Samtal pågår – ursäkta röran till:

Samtal pågår– vi lägger oss i

Varannan måndag, med start den 8 februari 18.30 till 20.00 öppnas ett Zoom-möte för ”samtal pågår”

På dessa möten får deltagarna chansen att reflektera över aktuella föredrag, seminarier etc. som vi tipsar varann om i media. Om vi arrangerar något eget seminarium e.dyl. så får det givetvis också plats här. Förslagen på vad man kan ta del av tas upp i slutet på varje samtal och länkar skickas ut strax därefter.

Precis som 2020 får deltagarna välja vilket ämne de vill diskutera.

Under devisen ”vi lägger oss i” så tillför vi faktorn – ”hur får vi ut detta till allmänhet, politiker, företag m.m?” Det innebär att man i varje diskussionsgrupp (breakoutroom) också diskuterar hur vi kommunicerar ut det diskuterade ämnet. Insändare, debattartiklar, inlägg på hemsida, bjuda in till seminarier…

Inför det första samtalet vill vi att du på UR-play tar del av panelsamtalet:
Agenda 2030 hur går det
och/eller på SVT Play
Johan Rockströms ”om vår stund på jorden

Det blir alltså dessa två inlägg som är grunden för vårt första Samtal Pågår. Vi tar mycket gärna emot förslag på andra inlägg som skulle passa att ta upp under våren. Skicka tips på info@omstallninggavle.se eller berätta för oss alla den 8/2!

 

Anmäl till info@omstallninggavle.se för att få tillgång till Zoomlänken.

Detaljer

Datum:
2021-02-22
Tid:
18:30 - 19:30 UTC+1
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/3561937360564462

Plats

ZOOM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.