Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lokalsamhällen ställer om ekonomiskt – Ylva Lundkvist Fridh

2020-10-29 @ 18:30 - 19:30 UTC+1

Gratis
Seminieserien Omställning pågår – Ursäka röran startar nu upp igen, och vi håller två av föreläsningarna digitalt.
***Teknisk incheckling 18.15. Logga in i tid. Länk längst ner i evenemangsbeskrivningen***
Den 29 oktober kommer Ylva Lundkvist Fridh föreläsa på temat Lokalsamhällen ställer om ekonomiskt.
Täpp till läckaget – strategi för levande lokala ekonomier.
Hur ser de ekonomiska flödena ut där du bor? Hur kommer pengar dit och hur försvinner de iväg? Vad kan vi göra för att få mer närproducerat och fler sociala företag men mindre av klimatförstörande, multinationell handel? Lär av bygder som redan påbörjat den ekonomiska omställningen. Välkomna till en blöt lek och allvarliga samtal.
Ylva Lundkvist Fridh är bland annat VD på Mikrofonden Sverige, VD för Stjärnsunds bygdebolag och lärare på Färnebo folkhögskola.
Vårens seminarieserie gavs rubriken Omställning pågår – ursäkta röran. Vi ville lyfta fram ett antal viktiga initiativ/verktyg som i allra högsta grad redan pågår/finns idag, men som inte når strålkastarljuset för en bred allmänhet – alla oss! Med ”ursäkta röran” så menar vi att omställning inte är en enkel eller entydig väg – att vi behöver förhålla oss till att det är många vägar och stigar som behöver utforskas parallellt, och som tillsammans skapar riktning och rörelse framåt!
Vårens föreläsningar som fick ställas in ges nu i Webinarieform. Ev kommer Eftersnack läggas till i anslutning till Webinariet, även det digitalt. Vi använder Zoom som plattform för föreläsningen. Länk kommer läggas ut här, på www.omstallninggavle.se samt skickas via mail till medlemmar.
Arrangemangen genomförs med ekonomiskt och praktiskt stöd från ABF Gästrikebygden, Sven Lübecks Insamlingsstiftelse, Svenska Kyrkan, Naturskyddsföreningen, Miljöpartiet, Vänsterpariet samt Gävle Kommun.
Omställningsrörelsen arbetar efter närhetsprincipen och självorganisering, vi delar med oss och bygger nätverk, vi samverkar och söker synergier. Vi utvecklar positiva visioner. Vi främjar integration och öppenhet samt respekterar resursbegränsningar och resiliens.
Varmt välkomna i höst!

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/82350453298?pwd=ZW13ekhmZVRhMjVneSszNHVOUGQxQT09

Meeting ID: 823 5045 3298

Passcode: 522734

Detaljer

Datum:
2020-10-29
Tid:
18:30 - 19:30 UTC+1
Kostnad:
Gratis
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/2413141499015524/

Plats

ZOOM

Arrangörer

Omställning Gävle
ABF Gästrikebydgen
Miljöpartiet
Naturskyddsföreningen
Sven Lübecks insamlingsstiftelse
Svenska Kyrkan
Vänsterpartiet
Gävle Kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.