Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Årsmöte Omställning Gävle (endast medlemmar)

29 March @ 18:00 - 20:00 UTC+1

Kallelse till Årsmöte den 29/3 2023

 

Årsmötet börjar kl 18.00 och är styrelsens redovisning av hur vi förvaltat vårt uppdrag från er medlemmar och om ni tycker vi skött oss. En styrelse för 2023 skall också väljas.

En revisionsberättelse kommer att föredras på mötet.

Här nedan finns de dokument som är relevanta inför årsmötet:

Omställning Gävle Verksamhetsberättelse 2022

Årsmöte 29 mars 2023 dagordning

Ekonomisk Rapport 2022_Omställning Gävle

Eventuella motioner skall vara Styrelsen tillhanda senast 15/3

Allt detta hoppas vi kunna klara av under de första 45 minuterna, sen laddar vi med lite fika inför medlemsmötet.

På medlemsmötet får vi chansen att lyssna på varandra och berätta om vad föreningen håller på med just nu. Just detta möte har vi bjudit in Rasmus Ahlén för att berätta om ett spännande program som Gävle kommun deltar i:

Viable Cities

Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram inriktat på klimatneutrala och hållbara städer. I satsningen Klimatneutrala städer 2030 – och med verktyget Klimatkontrakt 2030 – samarbetar programmet med 23 städer och fem myndigheter för att snabba på klimatomställningen.

Städer spelar en avgörande roll i klimatomställningen. De täcker cirka 3 procent av jordytan, men står för cirka 70 procent av alla utsläpp av växthusgaser. Dessutom växer de snabbt. I Europa beräknas närmare 85 procent av befolkningen bo i städer 2050, i Sverige är motsvarande siffra 93 procent. Därför är städer viktiga för att hantera klimatkrisen. Innovationsprogrammet Viable Cities fokuserar på klimatomställningen i städer eftersom förändringar får störst och snabbast effekt där.

En av de 23 städerna är Gävle och Rasmus Dahlén är projektansvarig. På medlemsmötet den 29/3 kommer Rasmus till Omställning Gävle och berättar om programmet, vad det innehåller och hur kommunen kommer att arbeta. Bland annat kommer man att dra igång en kampanj som heter Hållbar vardag. Så här skriver Rasmus:

I kampanjen kommer ett 30-tal deltagande hushåll erbjudas guidning, coachning och få tid och råd samt en massa olika erbjudanden i syfte att se om och hur det är att leva ett gott liv inom planetens gränser. Kampanjen vill sprida en berättelse om att det går att höja sin livskvalité samtidigt som vi minskar vår miljöpåverkan.

Vi kommer jobba med de 5 B:na; Bilen, Biffen, Bostaden, Butiken, Börsen

 Här kanske ni har spännande inslag på vad som skulle kunna göras inom den kampanjen?

Hållbar vardag förväntas pågå från maj 2023 tom april 2024.

Vi är just nu i en planeringsfas av kampanjen och bygger själva erbjudandet. Ansökningsperioden för att bli en av de 30 deltagande hushållen planerar vi ska ske under v.13 och v.14.

Har ni idéer tar vi som sagt tacksamt emot dessa.

 Det var några punkter av vad som sker inom Viable cities, men som sagt det sker än mer och det är svårt att beskriva allt i ett mejl.”

Så kom på årsmötet och det efterföljande medlemsmötet och gör din stämma hörd!

För att ABF ska kunna fixa lite mackor och kaffe/te att köpa så vill vi gärna få lite koll på hur många som kommer, anmäl gärna ditt deltagande senast söndag den 26 mars.

Välkommen!

Björn, Daniel, Denise, Sofia, Ulf

 

Details

Date:
29 March
Time:
18:00 - 20:00 UTC+1

Organizer

Omställning Gävle
Email:
info@omstallninggavle.se
View Organizer Website

Venue

ABF Gästrikebygden
Brunnsgatan 56
Gävle, 80252 Sverige
+ Google Map
Phone:
026129075
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *