Reko-Ring Gävle/Sandviken

Vart handlar du din lokalt producerade mat? 
Det är väldigt enkelt för dig som konsument att kunna handla lokalt producerad mat här i trakten om Sandviken och Gävle. Reko-ring innebär direkthandel, inga mellanhänder, butiker eller grossister som kapar vinsten för bonden, odlaren och producenten. Här möter du den som äger och driver dessa företag som när oss med riktig mat – Relationsmat! Var med och påverka maten i grunden, det handlar om ditt lokalsamhälle.

 
Så fungerar det:
Du som Konsument kollar in www.localfoodnodes.org (LFN), välj Utlämningsplats Sandviken eller Gävle. Skapa ett konto för att handla. Kom ihåg att återbekräfta ditt konto via länk som skickas till din e-post.


Mars 2020: Just nu pågår utveckling/ombyggnad av LFN. Därför rekommenderas att använda dator när du beställer. Det ger bäst överblick och funktion. Det går även att gå in på telefon/läsplatta, men vissa funktioner är inte färdiganpassade till det formatet.

Local Food App är också under ombyggnad, och är just nu inte tillgänglig.

Köp/säljplattformen LFN är donationsbaserat. Det innebär att för att kunna beställa betalar du som konsument in ett frivilligt medlemsbidrag. Läs mer på LFN.


Så håller du dig informerad och hjälper att sprida Reko-ringrörelsen?
Följ Reko-Ring Sandviken eller Reko-Ring Gävle  på Facebook för att få aktuell information.

Följ även Instagram: @rekoring.sandviken och @rekoring.gavle
Kommentera och dela gärna våra inlägg, så bidrar du till att sprida Reko-ringrörelsen!

Är du Producent och vill veta mer om Reko-ring konceptet?
Gå till Hushållningssällskapets hemsida, skriv i sökrutan Reko Reko med Local Food Nodes som säljplattform.

localfoodnodes.org för att läsa bakgrund och villkor samt hur de genom denna digitala lösning ger ditt företag möjlighet att helt fritt vara en del av det Lokal  Livsmedelssystemet. Som producent skapar du möjligheten att sälja utan att det kostar dig något.

Har du frågor?
Vi vill vara stöd till såväl konsumenter som producenter för att komma igång inom Reko-ringrörelsen. Så hör av dig till oss, oavsett stor eller liten fråga. Vi kan inte allt själva, vi gör detta tillsammans med er!
Kontakta oss som administratörer:

Reko-ring Gävle
Malin Pettersson, malin@gavligtgott.se, 070-452 64 64
Jennie Johansson, jennie.j71@gmail.com, 070-699 20 62
Reko-ring Sandviken
Karin Jakobsson, karinjakobsson@gmail.com, 073-707 16 87
Faraz Ahmed Bajwa, fbajwa79nb@gmail.com, 076-590 14 38